Vad ingår inte i en flyttstädning? 

När det är dags att flytta är en välutförd flyttstädning en avgörande del av processen för att lämna din gamla bostad i bästa skick och säkerställa att du får tillbaka din deposition eller säkerhet – kolla upp flyttstädning stockholm med flyttfirma. Men det är också viktigt att förstå att det finns vissa saker som vanligtvis inte ingår i en standard flyttstädning. I den här artikeln kommer vi att utforska dessa aspekter för att du ska kunna vara medveten om vad du kan förvänta dig av en flyttstädning och vad du kanske behöver ta hand om själv.

Personliga Tillhörigheter
En flyttstädning är inriktad på att rengöra bostaden och dess utrymmen, men den inkluderar inte rengöring eller borttagning av personliga tillhörigheter som du har lämnat kvar. Innan städningen påbörjas bör du se till att alla dina personliga ägodelar är borta från bostaden. Det innebär att kläder, möbler, köksartiklar och andra personliga tillhörigheter inte kommer att rengöras eller flyttas av städfirman.

Förbättringar och Underhåll
En standard flyttstädning omfattar normalt inte reparationer, förbättringar eller ombyggnad av bostaden. Om det finns några skador på väggar, golv eller andra ytor, eller om något behöver repareras eller bytas ut, är det ditt ansvar att ta hand om dessa frågor separat. Städfirman är ansvarig för att rengöra utrymmena, men inte för att utföra renoveringar.

Grov Avfallshantering
Om det finns grov avfall eller skräp som du inte har hunnit ta hand om innan flyttstädningen, förvänta dig inte att städfirman kommer att ta bort dessa. Det kan inkludera stora föremål som möbler, elektronik eller andra skräp. Du måste själv ansvara för att göra dig av med sådana objekt på ett ansvarsfullt sätt.

Orenheter och Större Sanering
En standard flyttstädning innebär normalt inte att hantera svårsmälta fläckar, mögelborttagning eller djupgående sanering av områden som är extremt smutsiga eller skadade. Om din bostad har särskilt svåra fläckar eller sanitära problem kan det vara nödvändigt att anlita specialiserade professionella för att ta hand om dessa problem.

Utrustning och Verktyg
Städfirmor brukar ta med sina egna rengöringsprodukter och utrustning, men om du har speciella önskemål eller vill att de använder specifika produkter, bör du diskutera detta på förhand. Vissa rengöringsföretag kan ta ut extra avgifter för att använda särskilda produkter eller utrustning som inte ingår i deras standardutbud.

Fönsterputsning utvändigt
Vanligtvis ingår inte rengöring av fönster på utsidan av byggnaden i en standard flyttstädning. Om du vill ha fönsterputsning på utsidan bör du diskutera detta med städfirman i förväg och se om de erbjuder denna tjänst som en tillvalstjänst.

Trädgårdsarbete och Uteområden
En flyttstädning fokuserar på interiören i bostaden och inkluderar normalt inte rengöring eller underhåll av trädgårdar, uteplatser eller andra utomhusområden. Om du har uteområden som behöver städas eller rengöras bör du överväga att anlita en trädgårdstjänst för detta ändamål.

Slutsatser
Det är viktigt att ha realistiska förväntningar när det gäller vad som ingår och inte ingår i en standard flyttstädning. Att vara medveten om dessa aspekter kan hjälpa dig att planera och organisera städningen på ett effektivt sätt. Om det finns specifika behov eller önskemål som inte täcks av en standardstädning, bör du kommunicera med städfirman i förväg för att se om de kan erbjuda extra tjänster eller alternativ för att uppfylla dina behov.